
orla
curs
curs 2016-2017:
curs 2015-2016:
curs 2014-2015:
curs 2013-2014:
curs 2012-2013:
curs 2011-2012:
curs 2010-2011:
curs
curs 2016-2017:
curs 2015-2016:
curs 2014-2015:
curs 2013-2014:
curs 2012-2013:
curs 2011-2012:
curs 2010-2011:
LLISTA DE MATERIAL INDIVIDUAL INFANTIL I PRIMÀRIA
EDUCACIÓ INFANTIL:
PRIMÀRIA
ESO:
Els nens i les nenes de cicle superior del col·legi Cor de Maria van estar de colònies a “Mas Gorgoll”, Palamós, els dies 6, 7 i 8 de juny.
“Molt divertides”, “xules”, “guais”, “súper”, “molones”,… són alguns dels adjectius que els mateixos nens i nenes fan servir per descriure aquestes colònies.
Tot i el mal temps que estava previst, no hi va haver cap problema per poder gaudir de totes les activitats programades: esports d’aventura, visita al port, Museu i Llotja de Palamós, gimcanes, jocs d’orientació, jocs de nit, estones lliures,..
Els nens i les nenes s’ho van passar d’allò més bé convivint junts aquests dies fora de les aules i reforçant, al mateix temps, els vincles de relació i companyonia entre tots i totes.
Fa unes setmanes, als nens i a les nenes de P3 del Col·legi Cor de Maria els va arribar una capsa plena de cucs de seda. Alguns dels cucs ja són una mica grans! Als alumnes els agrada observar-los, tocar-los, tenir-ne cura i observar com mengen moltes fulles de morera. Per sort, al pati de l’escola hi ha dues moreres i els alumnes poden anar a buscar les fulles. Alguns cucs ja han començat a fer capolls i, d’altres, s’han arribat a convertir en una papallona. És una il·lusió per a l’alumnat veure de tant a prop com els cucs es transformen en papallones. Sens dubte que cada dia estan aprenent moltes coses noves d’aquests animalets tan menuts.
Els dies 4 i 5 de maig els nens i les nenes de 5è de primària del col·legi Cor de Maria van fer la presentació del projecte “L’alimentació saludable” davant dels seus pares i mares alternant la llengua catalana amb la llengua anglesa.
Aquest projecte és el que han treballat durant aquest tercer trimestre.
A partir d’un treball previ sobre les propietats i característiques dels diferents aliments es va fer un estudi i una posterior experimentació sobre la quantitat de sucre que contenen moltes de les begudes que prenen habitualment.
El resultat va quedar reflectit en un mural i va servir per treure les següents conclusions: moltes de les begudes que s’ingereixen habitualment contenen alts nivells de sucre gens convenients per a l’organisme i que la beguda més saludable és, sens dubte, l’aigua perquè no conté ni sucre ni altres additius afegits.