XERRADA: “EMPRESES ALIMENTÀRIES DEL NOSTRE ENTORN”

XERRADA: “EMPRESES ALIMENTÀRIES DEL NOSTRE ENTORN”

Són moltes les activitats que s’estan duent a terme aquest primer trimestre amb els alumnes de primer de primària del Cor de Maria dins el projecte interdisciplinar “Som Cuiners” i que estan enriquint tant a petits com a grans.

DSC_5270

L’escola agraeix la col·laboració de les famílies dels alumnes i la seva implicació dins el projecte, ja que els permet apropar-se en molts casos a un món desconegut per als alumnes i, de vegades, per als grans.

DSC_5272

El divendres dia 3 de novembre a l’escola van iniciar un cicle de xerrades a càrrec de pares que els parlaran sobre temes relacionats amb l’alimentació, la cuina i la salut. Així doncs, el dia 3 a la tarda van assistir a una xerrada que va fer la Cinta Vergés, mare d’una alumna de l’escola. Va ser una xerrada molt interessant que es va centrar en la feina que es duu a terme en una empresa alimentària del nostre entorn encarregada de fabricar productes en pols que s’utilitzen per donar gust i sabor a aliments i productes que consumim de manera habitual.

DSC_5274

A més, la Cinta Vergés va portar productes de la seva empresa al Col·legi per facilitar la comprensió del que fabriquen i per veure com són algunes de les matèries que intervenen en la producció dels aliments que consumim.

1r PRIMÀRIA VISITEN LA COOPERATIVA DE VALLS

1r PRIMÀRIA VISITEN LA COOPERATIVA DE VALLS

Emmarcat en el projecte “Som cuiners”, els alumnes de primer de primària del Cor de Maria van fer una sortida a la Cooperativa de Valls el passat dimarts dia 7 de novembre.

DSC_5276

La intenció d’aquesta visita és apropar els alumnes al seu entorn i fomentar les activitats relacionades amb la seva localitat, a més de donar a conèixer com s’elaboren els productes que consumim habitualment i les seves diverses utilitats.

DSC_5291

Al llarg de la visita van poder seguir tot el procés d’elaboració de l’oli des de que porten les olives a la cooperativa fins que surt l’oli apte per al consum. Els van explicar els diferents tipus d’oli i també els van ensenyar altres productes com les garrofes i algunes de les seves utilitats. Un cop finalitzada la visita, van fer un petit tast de pa amb oli i els van regalar oli per fer un esmorzar a l’escola amb la resta d’alumnes. També els van donar diferents olives per estudiar-les a classe i garrofes per poder-les donar al tió de l’escola tant aviat com arribi.

DSC_5295

5è primària. Mercat del recanvi

5è primària. Mercat del recanvi

El passat 21 de novembre, coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’alumnat de 5è de Primària va participar en el 2n Mercat del Recanvi Escolar.

A la classe, dies abans, abans es va treballar la importància de la prevenció de residus i el consum responsable.
L’experiència va ser molt enriquidora.

MERCAT RECANVI (1) MERCAT RECANVI (4) MERCAT RECANVI (6) MERCAT RECANVI (10) MERCAT RECANVI (11) MERCAT RECANVI (12)