Segons un estudi realitzat l’any 2018 basat en una enquesta a adolescents catalans,  el 79% dels estudiants havien consumit begudes alcohòliques alguna vegada a la vida (82% en el cas de les dones i 75,8% en el dels homes), i el 60% va dir que havia pres alcohol en els darrers trenta dies vida (64,3% en el cas de les dones i 55,9% en el dels homes).  

El Col·legi Cor de Maria, conscient d’aquesta situació i de la seva importància en la formació de l’alumnat, ha programat una sèrie d’activitats de conscienciació sobre aquesta temàtica. Per aquest motiu, la setmana passada es va realitzar la xerrada-taller “No em ratllis!” als dos grups de 1r d’ESO. La xerrada va centrar-se en una reflexió inicial sobre l’ús de les drogues i de l’alcohol en adolescents i joves.  

Els i les alumnes de 1r d’ESO van poder interactuar i preguntar dubtes a les dinamitzadores de la xerrada que van finalitzar amb una part pràctica. La part pràctica consistí en una activitat on cada alumne experimentava en la pròpia pell els efectes que tenen la ingesta d’alcohol i/o drogues mitjançant unes ulleres amb uns filtres especials distorsionadors. Cadascun d’ells i elles va poder comprovar la incapacitat que tenien de controlar certs moviments corporals i com la distància focal variava quan utilitzaven les ulleres. 

Tant les formadores com el professorat van valorar molt positivament l’activitat i, per la banda dels estudiants, cal dir que va ser una manera dinàmica i amena d’experimentar de la manera  més propera i real possible els efectes que tenen el consum de drogues i alcohol en el cos humà.