Tot l’alumnat del Col·legi Cor de Maria va celebrar aquest passat dimecres 31 d’octubre la festa de la Castanyada tal i com mana la tradició. Al matí, els i les alumnes de 4t d’Educació Primària van llegir el pregó de festa a tot l’alumnat i professorat de l’escola mentre els i les alumnes de 4t d’ESO preparaven les castanyes i tenien a punt les brases per torrar les castanyes per a tothom.  

Al llarg del matí, els més petits de l’escola van rebre la visita de la Maria Castanyera que els va explicar quina és la tradició d’aquesta festa tan nostrada. Després de pati, els i les alumnes de 3r d’educació primària van ajudar a decorar la parada de castanyes als alumnes de 4t d’ESO. Calia tenir-ho tot ben preparat per celebrar la festa grossa a la tarda.  

A les tres de la tarda, els i les alumnes de la Llar i d’Educació Infantil, engalanats i vestits de torradors i torradores de castanyes, van passar a veure com torraven les castanyes i van fer el ball de la castanyera que havien assajat a les classes. Tot seguit, va ser el torn de l’alumnat d’Educació Primària que van passar a recollir les castanyes. Cada classe va berenar en cercles al pati en un ambient de festa i alegria.   

Al migdia i a la tarda,  els i les alumnes de 4t d’ESO van vendre castanyes als pares i familiars. Els diners recaptats en la venda de les castanyes seran destinats al viatge de fi de curs de 4t d’ESO. L’expectació i il·lusió dels més petits i l’emoció dels més grans van marcar la jornada festiva.