El passat 1 de març es va dur a terme al Col·legi Cor de Maria la final per a seleccionar els candidats i candidates que representaran el Col·legi al Certamen de Lectura en Veu Alta el proper dia 21 de març a la ciutat de Reus.  

El Certamen de Lectura en Veu Alta és una proposta que té com objectiu potenciar la lectura ja que és essencial per estimular el cervell i per adquirir aprenentatges molt diversos i rics. És una mostra de lectura i expressió oral que pretén incentivar la lectura entre els nois i noies de tot Catalunya. 

Des de l’escola, coneixedors que la lectura en veu alta és, essencialment, un procés de comunicació, es potencia la lectura en tots els grups amb diverses activitats com ara destinar mitja hora diària a la lectura lliure o preparar l’alumnat pel certamen. Mitjançant activitats com aquestes, els lectors i lectores comprenen el text, l’absorbeixen, se’l fan seu, l’expressen i el transmeten.  

A través d’aquest pla lector, el centre pretén millorar les habilitats lingüístiques de qui escolta i de qui llegeix, millorar les competències comunicatives i literàries així com encomanar les ganes de llegir. El professorat i l’equip directiu desitgen molta sort a tots els i les participants al certamen i els anima a gaudir de l’experiència.