L’alumna del Cor de Maria Carla Casado Veciana va ser una de les 60 persones seleccionades per participar en el programa “Joves i Ciència” de Fundació Catalunya La Pedrera. “Joves i Ciència”  és un programa d’excel·lència adreçat a estudiants de 4t d’ESO amb talent i inquietud per la recerca amb l’objectiu de fomentar les vocacions científico-tecnològiques. Durant tres anys tenen l’oportunitat d’experimentar la recerca en primera persona. Volem un món on tots els joves tinguin l’oportunitat de desenvolupar al màxim el seu talent impulsant les seves vocacions (https://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/joves-ciencia). 

Després de passar diferents fases, la Carla va entrar en el programa en el projecte que va triar “La fotosíntesi artificial” . 

“Em vaig apuntar a Joves i Ciència perquè la meva tutora Imma Abad m’ho va recomanar. Quan vaig anar a fer l’entrevista vaig conèixer a alguns dels que serien els meus investigadors. Al cap d’uns dies em van dir que havia entrat. Les estades a Món Natura van ser excel·lents, els companys, investigadors, les monitores van fer que cada segon valgués la pena. Vam aprendre un munt sobre com recrear la fotosíntesi artificial amb ajuda d’investigadors d’arreu del món, els quals t’encomanaven la seva passió per la ciència. I conviure amb amics, les activitats de lleure, les nits fent música i els riures van ser la clau per gaudir d’una experiència inoblidable.”