Aquestes darreres setmanes, el cicle d’Educació Infantil del Col·legi Cor de Maria ha iniciat el treball per projectes.  

Novament, l’escola aposta per seguir incorporant aquesta metodologia de treball a les aules dels més petits, ja que considera que és una oportunitat d’enseyament-aprenetatge que ofereix a l’alumnat la possibiltat de pensar per ells mateixos, aprendre dels seus erros i encerts, i, d’aquesta manera, aprendre a ser crítics; tot creant una educació interdisciplinària amb significat.  

Durant l’estona de projectes, el/la mestre/a guia els infants en la seva descoberta. Estimula els nens i les nenes i, al mateix temps, fomenta situacions d’aprenentatge que permeten a l’alumne/a descobrir i avançar. Proporciona també els recursos necessaris perquè siguin els mateixos infants qui construeixin de manera autònoma els seus propis coneixements.   

El treball per projectes és una metodologia molt enriquidora que permet als nens i a les nenes tenir un paper actiu en el seu procés d’aprenentatge, propicia un bon ambient d’aula, en la qual es treballen un gran ventall de valors essencials com el respecte, la tolerància, la solidaritat i el treball en equip. Afavoreix l’aprenentatge cooperatiu, ja que es dona molta importància al treball en grup i a la col·laboració perquè en aquestes situacions d’aprenentatge els nens i les nenes puguin aprendre els uns dels altres.  

A més, desperta la motivació de l’alumnat, ja que es tenen en compte els seus interessos donant-los l’oportunitat que siguin ells mateixos qui escullin què es treballa. D’aquesta manera, els aprenentatges es doten de significat. És per això que, els/les alumnes de cada curs d’infantil han triat la temàtica del projecte: I3 viatjarà a l’espai, I4 descobrirà el seguici de la Festa Major de Valls i I5 farà la volta al món en un curs.   

Així doncs, al llarg de la setmana dediquen diverses hores a desenvolupar el seu projecte per tal que, a finals de maig, els infants puguin explicar a les famílies tot el que han après a través de la preparació de diversos tallers divertits i significatius.