La setmana passada, el col·legi Cor de Maria va viure uns dies especials pel seu alumnat i la comunitat educativa en general. Tot l’alumnat des de la llar fins a 4t d’ESO va poder gaudir de diverses activitats ben diferents. Es van dur a terme unes activitats comunes a tot l’alumnat com ara la tarda de cinema o les activitats planejades des del comitè d’escola verda de l’escola i d’altres més específiques per cada etapa educativa. Totes elles, activitats lúdiques però marcades per un component educatiu. 

Les nenes i els nens d’educació infantil van capgirar la seva rutina per fer activitats molt diverses. Van poder gaudir del dia verd, on els alumnes que formen part d’escola verda van preparar un grapat d’activitats amb materials reutilitzats i on ensenyaven als més petits i petites de l’escola a reciclar mitjançant els jocs. Van ballar al ritme de la música del seguici amb la mulassa i cap grossos entre d’altres. Una tarda van fer una gimcana on tots i totes van poder compartir jocs com el paracaigudes o un circuit entre d’altres. Per finalitzar la setmana cultural van marxar dos dies de colònies a les Piles, una experiència per totes les nenes i nens, en què malgrat la pluja, van poder gaudir d’uns dies plens d’activitats com ara anar a veure animals i donar-los menjar, ser investigadors i buscar pistes pel poble o fer muffins. 

Les i els alumnes d’educació primària van realitzar diverses xerrades. Algunes de les xerrades que van cridar més l’atenció van ser “Cuidem el bugui”, “El millor insecticida natural”, “Els incendis i els boscos mediterranis” o “Descobrim els ratpenats”. També algunes classes van aprofitar per presentar els seus projectes realitzats durant l’últim trimestre i d’altres van centrar les seves activitats en projectes per conèixer l’univers i les constel·lacions, planificar un viatge o estudiar els 800 anys de places i mercats. Tots els grups van realitzar diverses sortides per conèixer l’entorn més proper. Cal remarcar que les i els alumnes de 4t van representar amb gran èxit l’obra de teatre “Rebel·lió al món dels contes”. 

L’alumnat d’ESO va centrar les seves activitats en diverses xerrades com ara la xerrada realitzada per l’exalumna del centre Marta Becerra, la xerrada “Game Over” a càrrec de l’institut Guttmann o la ruta literària Narcís Oller. També van fer activitats esportives i sortides a l’entorn com ara la visita al refugi antiaeri o al call jueu. 

La setmana cultural va culminar en la festa de l’escola del dissabte on pares i mares, alumnes, professorat i famílies van poder gaudir d’un dia ple de jocs, tallers, música i un vermut i dinar organitzats per l’AMPA del col·legi.