La iniciativa, en la qual hi col·labora el Departament d’Educació, és fomentar les vocacions en els àmbits científics i tecnològics entre els més joves. 

El dia 6 de juny de 2024 va tenir lloc a Barcelona la trobada dels centres participants a Catalunya del projecte RetoTech. En aquest treball, l’alumnat del Cor de Maria ha utilitzat i desenvolupat iniciatives tecnològiques innovadores per modelitzar situacions reals de la nostra vida quotidiana encaminades a resoldre necessitats reals que afecten la salut de les persones.  

El projecte RetoTech, la Fundació Endesa, en col·laboració amb el Departament d’Educació i amb el suport de BQ Educació, vol apropar i promoure l’estudi de carreres STEAM (ensenyaments de ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques) tot fomentant l’emprenedoria tecnològica.  

L’objectiu del treball dels alumnes del Cor de Maria es va centrar a analitzar i donar a conèixer la problemàtica del soroll, així com estudiar possibles actuacions a realitzar per un millor benestar dels ciutadans. 

Com a escola STEAMcat, el Cor de Maria ha participat activament en els darrers tres anys en el projecte RetoTech per donar impuls a les vocacions científiques, tecnològiques, en enginyeria, arts i en matemàtiques del nostre centre.