Un grup d’alumnes de 2n d’ESO del col·legi Cor de Maria ha realitzat un mural de papallones a la plaça Jaume I a Valls. Durant dos dies, l’alumnat ha estat dibuixant i pintant un conjunt de nou papallones que en l’actualitat podem trobar a l’Alt Camp. En el mural, s’hi mostren espècies fàcils d’observar. Ara bé, també s’hi reflecteix la influència del canvi climàtic; així doncs, podem observar una espècie que fins fa ben poc no podíem veure a l’Alt Camp. La primera cita la vam tenir l’any passat al portal Ornitho. 

A Catalunya es porten estudiant papallones de manera sistemàtica des de fa més de 30 anys. Un dels impulsors d’aquesta iniciativa és Constantí Stefanescu, investigador del CREAF i del Museu de Granollers, que des del 1994 coordina el Catalan Butterfly Monitoring Scheme (CBMS) on es recullen dades sobre l’abundància de papallones d’una manera sistematitzada. Les papallones són molt bones bioindicadores dels efectes de l’escalfament global i ens mostren el rastre de l’actual crisi climàtica. 

El Cor de Maria ha desenvolupat un projecte sobre les papallones a partir de l’ODS 15 de vida Terrestre per palesar les conseqüències del canvi climàtic i conèixer espècies de papallones que tenim al nostre entorn proper. Totes les escoles de Valls realitzaran un mural relatiu a un objectiu de sostenibilitat. L’activitat ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Valls, Escoles Verdes, Agbar i pintures Solé. 

Veure vídeo:

https://www.facebook.com/reel/785515343338400

https://www.instagram.com/reel/C7wCP9TIhLl/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

#muralsostenibilitatvalls @vallsajuntament @celrogent @escoles_verdes #cbms @catalanbms @cordemariavalls #CdMValls