Fa unes setmanes, a l’escola Cor de Maria, es va celebrar Sant Jordi, un dia molt especial per a tots i totes, un dia en què també es dona molta importància als llibres. Aprofitant aquest moment, us volen convidar a parlar sobre la importància que la Llar d’Infants del Col·legi Cor de Maria dona als contes, ja que són un material que aporta grans beneficis als infants. 

Podem observar com, des de ben petits, comencen a explorar sensorialment els contes, després passen a transportar-los d’un lloc a un altre, fins que finalment comencen a observar i passar pàgines, trobant imatges que els criden l’atenció. 


Els contes contribueixen al desenvolupament de la imaginació i la creativitat en els infants, alimentant al mateix temps la fantasia. A més a més, ofereixen nombroses oportunitats d’aprenentatge, ja que permeten als nens i a les nenes investigar, explorar, mirar, escoltar, cantar i, finalment, llegir. 

Quan expliquem els contes als infants, els facilitem l’adquisició de nou vocabulari i millorem la seva competència lingüística. Els contes creen moments de màgia, tant quan els expliquen els adults, com quan s’observen moments en què els miren sols, o entre ells. 

Per acabar, els contes són una gran eina pedagògica plena de beneficis que promouen el gaudi de la lectura i afavoreixen l’adquisició del llenguatge, mantenen l’atenció durant un temps determinat, fomenten la comprensió, ensenyen a respectar els llibres i els materials, tot això mentre estableixen un vincle afectiu entre adults i petits al voltant del llibre. És per això que a l’escola Cor de Maria, des de ben petitons, fomenten aquest hàbit i donen molta importància a aquests moments.