El projecte CanSat és una emocionant iniciativa educativa en la qual els estudiants dissenyen, construeixen i llancen un petit satèl·lit de la mida d’una llauna de refresc. A través d’aquest projecte, aprenen sobre ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques d’una manera pràctica i emocionant. 

Després d’una selecció preliminar, dels 98 equips inscrits finalment en van quedar 30 que van arribar a la fase classificatòria per realitzar el llançament. Dos equips de l’escola Cor de Maria de Valls van ser seleccionats per fer el llançament del seu CanSat el passat dissabte dia 20 d’abril a l’aeroport de Lleida-Alguaire.  

L’equip ARES3-G1 format pels alumnes Lucia Abril, Carla Casado, Pau Maronda i Antoni Valdívia va ser un dels 18 equips seleccionats per fer l’enlairament des d’un coet. L’equip ARES3-G2 format pels alumnes Judit Muñoz, Jan Sancho i John Vargas va fer l’enlairament des d’una avioneta de l’Aeroclub Anoia.  

El dia 23 d’abril l’alumnat va presentar un document amb la informació científica que van recollir els coets i les conclusions finals. El dia 24 va ser presentat i avaluat davant d’un jurat a l’ESEIAAT. Des del Cor de Maria volem agrair la col·laboració de l’empresa Dow i de D-Factory. 

El CanSat és una competició que impulsa cada any a tot Europa l’Oficina Europea per a l’Educació en l’Espai de l’Agència Espacial Europea. La final catalana l’organitza l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la UPC. 

Felicitats per la feina feta a tots els equips!