26 centres de tot Catalunya van participar en la conferència del Confint- Tinguem cura del Planeta. Aquesta trobada va tenir lloc el dimarts 16 d’abril al local de Fundesplai ubicat a El Prat de Llobregat. 

La CONFINT és un procés global impulsat pel govern brasiler que convida joves de tot el món a reflexionar i actuar per millorar el planeta. El projecte es desenvolupa a través de conferències escolars, autonòmiques, estatals i europees.  

Els alumnes del Cor de Maria estan treballant en diferents camps per intentar fer propostes de millora en el tema de contaminació acústica; per una banda, amb l’objectiu que es puguin dur a terme, i d’altra banda, amb la conscienciació de la importància que té per a la salut.  

En aquesta trobada s’han divulgat les línies de treball que aquest any els alumnes de 3r i 4t d’ESO del Cor de Maria han treballat realitzant les següents propostes: 

1. Un gos que borda a la nit pot despertar tota una comunitat de veïns. En aquest treball s’han estudiat les causes que poden fer que un gos bordi durant la nit i quines accions poden dur a terme els seus propietaris. 

2. Des d’una perspectiva municipal a l’estudi de recollida d’escombraries s’ha vist que, tot i disposar d’un sistema robotitzat altament eficient i modern amb índex de soroll baixos, es creu oportú que en el cas dels contenidors de vidre el soroll que es genera en buidar-los no es faci en horari nocturn (11 de la nit a les 7 del matí). A més, cal tenir en compte que un contenidor de vidre es buida aproximadament cada 15 dies (el contenidor marró o gris es buida diàriament). Tècnicament l’opció es creu viable i assumible. 

3. Concerts o música a la nit. Cal prendre consciència quina afectació té per al veïnat, tenint en compte els decibels amb què s’emet i la direcció en què es disposa l’escenari. Tenint en compte que comporta conseqüències per a la salut. 

Font: https://twitter.com/premsa_sost/status/1780191679703650635/photo/1

Per explicar tota aquesta temàtica l’alumnat del Cor de Maria ha portat un conjunt de maquetes per exemplifica de manera visual el projecte que presentaven en aquesta trobada. L’experiència va ser tot un èxit i molt enriquidora per a l’alumnat participant de la trobada.

Font: https://twitter.com/premsa_sost/status/1780176079908388934/photo/3