Durant el mes de febrer i de març els i les alumnes d’infantil de l’escola Cor de Maria hem pogut participar en un taller que organitzen els i les alumnes que estan estudiant el grau superior d’educació infantil de l’Institut Narcís Oller.  

Aquest taller disposa de 4 racons de lliure circulació que tenen com a fil conductor el seguici popular i cultural de Valls, ja que s’hi poden veure reflectits els balls populars, el bestiari i els castells. Al primer racó, els infants poden experimentar a través de diverses figures del seguici tot fomentant el joc simbòlic. El segon racó va destinat a la construcció de figures del seguici mitjançant peces de puzle gegants. Al tercer racó els infants poden crear el seu propi llibre del seguici amb segells que configuren els diferents elements del bestiari. I, per acabar, el quart racó va dirigit a la construcció de castells, patrimoni cultural, amb peces (roses i vermelles) que simbolitzen les dues colles vallenques. A més, les dues sales on es duen a terme aquestes activitats estan decorades amb elements característics del bestiari. 

Aquest projecte té com a finalitat potenciar la cultura i les tradicions de la ciutat per als més petits. Valls és considerada una font de riquesa cultural i tradicional, i és per això que, des dels dos centres educatius, considerem fonamental dotar els nostres infants d’aquests sabers i coneixements populars.