El projecte INSPIRA és un projecte pioner que té com a principal objectiu fomentar la vocació tecnològica de les noies. Es basa en sis sessions de treball impartides per professionals del món de la investigació, la ciència i la tecnologia.  

Un any més, el Cor de Maria participa en aquest projecte INSPIRA amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, el patrocini de DOW i al voluntariat corporatiu de l’empresa BASF. El projecte apropa a l’alumnat de sisè de primària el treball diari dels mentors i mentores encarregats de dur a terme les diferents sessions de treball.  

Inspira STEAM té com a principal objectiu promoure i fomentar l’interès vers les vocacions científic-tecnològiques, però també té d’altres objectius, com són:  

– Donar a conèixer nous REFERENTS de dones tecnòlogues properes. 

– Descobrir les PROFESSIONS STEAM entre els més joves. 

– Conscienciar sobre la necessitat que el desenvolupament del país es produeixi entre homes i dones, és a dir, la riquesa de la DIVERSITAT. 

– Sensibilitzar i orientar sobre els ESTUDIS en ciència i tecnologia. 

– Donar visibilitat i posar en valor les dones tecnòlogues. 

Durant 5 setmanes l’alumnat treballarà en grup classe i en petits grups, concretament en quatre grups, activitats relacionades amb els estereotips relacionats amb les professions, facilitant nous referents de dones científiques i tecnòlogues properes i també al llarg de la història. 

Per altra banda, s’obrirà un gran ventall d’altres estudis relacionats amb les professions STEAM, valorant la riquesa de la diversitat produïda entre les dones i els homes, sempre promovent la curiositat i la motivació de l’alumnat.