Altafulla, Montsonís, Barcelona i Sitges són els destins de les excursions realitzades per l’alumnat d’ESO del Col·legi Cor de Maria.  

  

El passat 10 de novembre, tot l’alumnat d’Educació Secundària del Cor de Maria va realitzar diverses sortides temàtiques a diferents llocs de Catalunya. Aquestes sortides estan incloses en la programació del centre i, en aquest sentit,  totes elles tenen un interès didàctic i cultural.  

Els i les alumnes de 1r d’ESO van fer una visita guiada a la vil·la romana dels Munts  i la vila closa, a Altafulla, on van poder estudiar de primera mà el món romà i les etapes de la història d’Altafulla. La vil·la romana dels Munts és una de les vil·les aristocràtiques romanes més ben conservades. Els i les alumnes descobriren, gràcies als propietaris de la Vil·la, Caius i Faustina, que els habitants d’aquesta residència de camp gaudien de la tranquil·litat de la vida rural i de la bellesa de l’entorn, sense deixar de banda el luxe i el refinament. A la vila closa van poder visitar l’església de sant Martí, on van baixar a la cripta i van entrar a la capella barroca. Durant la visita a la vila closa van poder veure les restes de la muralla medieval, el castell i la casa del científic Antoni Martí Franquès, fill d’aquesta localitat.  

Els i les alumnes de 2n d’ESO van posar el seu centre d’interès en l’època medieval i visitaren dos castells per treballar i conèixer les condicions de vida en un castell i la seva evolució, canvis i adaptacions al llarg de la història. L’excursió els portà al castell de Montsonís. Es tracta d’un castell situat al nucli de Montsonís, comarca de la Noguera, declarat bé cultural d’interès nacional. És un castell habitat i, per aquest motiu, la bandera segueix onejant a la Torre de l’Homenatge i algunes de les habitacions són d’ús privat. Seguidament, van visitar el castell de les Pallargues, a la comarca de la Segarra. Fou una fortalesamedieval, documentada des del segle XI com a Castellum Espalargi. Actualment és un casal o palau. És un monument històric declarat bé cultural d’interès nacional

L’alumnat de 3r d’ESO va anar a Barcelona on van visitar el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Es tracta d’un museu d’art que agrupa gran quantitat d’obres d’art amb la missió de conservar i exhibir la col·lecció d’art català més important del món, mostrant-lo tot des del romànic fins a l’actualitat. Els alumnes de 3r van visitar el Palau Nacional de Montjuïc i van realitzar un taller per reconèixer i valorar les representacions murals de l’art romànic català i la seva simbologia. El taller va anar acompanyat amb una visita a la secció de l’art gòtic català. 

L’alumnat de 4t d’ESO va realitzar una sortida a Sitges on van visitar la casa de Santiago Rusiñol, actualment el museu Cau Ferrat. Per acabar la jornada l’alumnat va fer la ruta dels “americanos”. Amb aquestes activitats els i les alumnes van conèixer els trets principals del modernisme i l’entorn economicosocial de Sitges del segle XIX. 

Amb aquestes sortides, tallers i reflexions, el Col·legi pretén acostar els alumnes al món del passat, del present i del futur amb activitats enriquidores, culturals, de reflexió i de convivència. Cal dir que tot l’alumnat va valorar molt positivament cada sortida i ja espera la del proper trimestre.