L’alumnat de l’optativa de Visual i Plàstica de 4t ESO del Col·legi Cor de Maria de Valls ha realitzat un mural com a homenatge a les esportistes Dolça Ollé i Marta Galimany. 

Dins l’optativa de Visual i Plàstica de 4t d’ESO i, sota la direcció dels professors Pere Compte i Rosa Salvadó, un grup d’alumnes (Natàlia Jiménez, Kamar Khalloufi, Soundous Khalloufi, Mario Martínez, Adrià Pérez, Ainhoa Sánchez, Lucia Sierra i Gloa Valdimarsdóttir) han realitzat un mural  al carrer Sant Francesc, cruïlla amb el Carrer March Anton, com a reconeixement a les esportistes vallenques: Dolça Ollé i Marta Galimany.  

Dolça Ollé és triatleta i va ser campiona d’Espanya de llarga distància de Triatló el 2016. Per la seva banda, Marta Galimany és corredora de maratons i el passat mes de desembre de 2022 va batre el rècord d’Espanya de Marató a València, fent un temps de 2h: 26 minuts: 14 segons, una fita que feia 27 anys que no s’aconseguia.  

Gràcies a la coordinació amb el Servei d’atenció i informació a la dona (SIAD) de l’Ajuntament de Valls i de la tècnica Anna Farré, s’ha pogut fer realitat aquest projecte. Des del centre educatiu es va presentar una proposta de pintura mural que s’ha dut a terme aquest mes per tal que formés part de les activitats del 8 de març. Durant els mesos de gener i febrer s’han anat preparant els diferents esbossos, escollint tècniques, repensant les necessitats de materials, espais, etc., fins a tenir un projecte concret i factible. 

La realització del mural es va dur a terme entre el divendres, 24 de març, i el dilluns, 27 de març. Un cop finalitzat, la triatleta Dolça Ollé Gatell va visitar el Col·legi el passat dimarts. Els i les alumnes li van presentat el projecte i, en companyia dels seus pares, van visitar el mural i la Dolça va signar la bicicleta que hi ha a la part on és representada en les tres disciplines del triatló.