Des de bon matí els nens i les nenes de la llar treballen la música mitjançant la manipulació dels instruments de fusta que les educadores els ofereixen a l’aula i que els ajuden a desenvolupar les habilitats motores i d’aprenentatge cognitiu. 

A la llar, els infants passen moltes estones cantant i ballant al ritme de la música. Les cançons són una eina molt apropiada i divertida. Els infants es mostren atents davant dels sons de les campanes, els cascavells, la pandereta o les castanyoles. Els agrada descobrir nous sons a partir de la manipulació; experimenten mentre toquen, piquen i sacsegen. La música que produeixen els instruments fa que la capacitat d’atenció i concentració dels infants augmenti. 

Cal destacar que periòdicament reben sessions de música de l’Escola Robert Gerhard. En cada sessió porten un instrument i els infants gaudeixen de la seva melodia i en acabar la sessió els infants experimenten amb aquest instrument. Des de l’escola valoren aquestes sessions de manera molt positiva per a l’alumnat.