A l’escola Cor de Maria l’educació emocional és una part essencial a treballar des de ben petits. A l’etapa d’educació infantil s’ensenya als nens i les nenes a reconèixer, entendre i expressar les seves emocions, així com les dels altres. Això els ajuda a desenvolupar habilitats per al benestar emocional i la relació amb els seus companys, companyes i mestres. 

Des del col·legi s’enfoca l’educació emocional en aquesta etapa primerenca a ajudar als més menuts a comprendre i acceptar les seves emocions, ja siguin positives o negatives. A través d’activitats i exercicis, com ara els contes, la rutina de preguntar-los cada dia com estan, o la identificació d’emocions a través del robot Bee-bot, per exemple, els infants aprenen a identificar les seves emocions i a comprendre com afecten al seu comportament i al seu benestar. 

El lema d’aquest curs a l’escola és ESTIMA’T COM ETS! Així doncs, a partir d’aquest lema, el professorat està treballant per ajudar els infants a augmentar la seva autoestima i confiança en si mateixos. A mesura que els nens aprenen a acceptar i controlar les seves emocions, se senten més segurs i tenen més confiança en les seves habilitats. 

L’educació emocional és essencial per al bon desenvolupament dels nens i nenes, per tant, per al professorat del Cor de Maria és molt important que s’inclogui com una part integral de l’educació del seu alumnat des de l’Educació Infantil fins a 4t d’ESO.