El passat dijous 12 de gener els nens i les nenes de 5è de Primària del Cor de Maria van visitar el Reial Monestir de Santes Creus per tal d’ampliar els coneixements, prèviament treballats a l’aula, sobre aquest monestir cistercenc, la seva arquitectura i l’època històrica en què va ser construït. 

Van poder conèixer en primera persona l’arquitectura i la vida del monestir. Van descobrir com es construïen els arcs i les voltes, com els picapedrers marcaven les pedres, com vivia i com estava organitzada la societat; van convertir-se, per uns moments, en abats, camperols o cavallers. 

La visita va ser una mica diferent del que acostuma a ser, ja que l’alumnat va descobrir els racons d’aquest monestir a partir dels sentits. A partir del contacte directe, les activitats i les explicacions pertinents, van poder fer-se una idea molt clara sobre la vida i el treball dels monjos a l’època medieval.