Els i les alumnes de 3r de primària del col·legi Cor de Maria van visitar el passat dijous 3 de novembre les coves prehistòriques de l’Espluga de Francolí. A primera hora del matí van ser rebuts per una arqueòloga virtual i un guia que els va acompanyar durant tot el recorregut i els va ensenyar com vivien fa milers d’anys els diferents humans que van conviure en aquelles coves.

Els nens i les nenes es convertiren en els protagonistes de les històries que els van explicar. Unes històries que s’inicien en el període del paleolític i arriben fins a l’època dels ibers. Van aprendre com vivien, com era el seu habitat, com s’alimentaven o què sentien els que van ser els nostres avantpassats.

Un cop finalitzada la visita, van poder realitzar un taller de prehistòria. Van construir una cabana amb pells d’animals i pals d’arbres, van poder observar eines de caça i descobrir l’art funerari d’aquella època. Per acabar la visita, van poder practicar l’art rupestre i van poder pintar en una lloseta de pedra una imatge seguint la tècnica de pintura rupestre. Un bon record que es van poder emportar cap a casa.