EL COL·LEGI COR DE MARIA

«Inspirem en l’alumnat el desig d’aprendre»

El Cor de Maria és una escola concertada que disposa de llar d’infants de 4 mesos fins a dos anys (nadons, petits caminants i grans caminants). També s’imparteixen classes d’educació infantil, primària i ESO, amb dues línies des de P3 fins a 4t d’ESO. L’escola pertany a la Fundació Educativa Cor de Maria que té diverses escoles repartides en diferents parts del territori català.

La comunitat educativa està compromesa en la formació de persones emprenedores, reflexives, conscients, compromeses i competents tot posant èmfasi en la convivència com a valor que vehiculi l’educació d’un esperit obert que doti d’autonomia l’alumnat i el faci protagonista de l’aprenentatge.

L’escola sap que l’educació dels infants comença en el nucli familiar, així doncs, fomenta al màxim la relació entre la família i l’escola per tal d’aconseguir un major èxit en el procés educatiu de l’alumnat. Un ambient d’escolta i acollida de les opinions dels infants, les seves famílies i tots els professionals externs que intervenen en l’acció educativa és clau en el procés d’aprenentatge.

OBRIM FINESTRES A L’EDUCACIÓ DEL NOSTRE ALUMNAT”

La seva proposta pedagògica té com a referents importants:

♦ el treball cooperatiu

♦ els projectes de treball

♦ les propostes de racons, espais i ambients

♦ l’aprenentatge instrumental i funcional dels llenguatges

♦ el desenvolupament de la creativitat en les propostes de treball

♦ la gestió de les emocions

♦ l’aprenentatge global de l’alumne/a

♦ el coneixement, respecte i la sostenibilitat del medi on vivim

♦ l’ús de les noves tecnologies

♦  la participació i gaudi de les festes populars catalanes.

L’escola Cor de Maria aposta per una investigació col·lectiva on l’alumnat troba el sentit a allò que se li proposa descobrir, aprendre o investigar. A través del treball en equip es desenvolupen noves formes d’ensenyar, aprendre i avaluar. L’equip docent del Cor de Maria estableix quins són els aspectes pedagògics que cal actualitzar i com cal aplicar-los a l’aula. Al mateix temps, té en compte la singularitat de tot l’alumnat i personalitza les propostes educatives. És una escola inclusiva i empàtica que incorpora diferents innovacions pedagògiques per a la formació integral del seu alumnat.

L’estima i l’interès per l’alumnat, juntament amb la participació de les famílies guien les activitats i els objectius del professorat de les escoles Cor de Maria. Famílies, alumnes i mestres participen junts i de forma continuada en les activitats d’ensenyament-aprenentatge, perquè al Cor de Maria saben que ensenyar és acompanyar.