Els infants del col·legi Cor de Maria aquesta setmana han fet de jardiners. Han plantat les herbes aromàtiques que els seus companys i companyes de P5 van sortir a comprar a les diferents botigues de Valls.

Les plantes triades pels alumnes han estat la farigola, el julivert, el romaní, la citronella i la menta.

La jardineria per als nens i les nenes és una activitat diferent, completa i educativa. No només serveix per entretenir els infants sinó que també per ensenyar-los a respectar la natura.

La finalitat de l’activitat és que comencin a conèixer diferents herbes aromàtiques, les seves utilitats i que comprenguin la màgia de plantar. La necessitat que tenen les plantes que nosaltres hi tinguem cura per tal que puguin créixer; així com també la importància de l’aigua.

L’activitat els ha portat a parlar de les diferents parts de les plantes i de la funció de cadascuna d’elles: les arrels, la tija i les fulles. Han observat les diferències que hi ha entre elles i han descobert les diverses olors.

Aquest tipus d’activitats fan que l’alumnat s’impliqui i es vegi involucrat en el procés de desenvolupament de les plantes i aprengui a respectar i tenir cura del medi ambient.