El pati d’Educació Infantil del Col·legi Cor de Maria és un espai pensat i dedicat per gaudir d’una estona d’esbarjo i de joc de les nenes i els nens. Mentre són al pati, se’ls ofereix un espai educatiu molt enriquidor i ple d’oportunitats d’aprenentatge: aprenen a relacionar-se, a conèixer l’entorn natural, observar fenòmens de la natura relacionats amb el temps, les estacions.

El joc lliure i espontani és especialment important en l’etapa dels 0 als 6 anys, en què la descoberta de les capacitats del propi cos a través de l’experimentació i la manipulació lliures són essencials per a un bon desenvolupament.

Jugar a l’aire lliure estimula la imaginació i la creativitat de les nenes i els nens, ja que es tracta d’un escenari idoni per inventar jocs i imaginar situacions. Les oportunitats d’aprenentatge són moltes en els espais oberts, on els nens tenen la possibilitat i total llibertat d’observar, explorar i experimentar per si mateixos.

El joc al pati esdevé un element cabdal en el desenvolupament dels infants en l’adquisició de nous continguts i ampliació dels que treballen a l’aula.

Aquest curs, els nens i les nenes d’Educació Infantil del Col·legi Cor de Maria poden gaudir de nous racons de joc:

.- Un racó diferenciat per als nadons (0 a 1 anys) dins del pati. És un espai acollidor i motivador, amb accés directe des de les aules, que ha tingut en compte les necessitats i els interessos dels més petits de l’escola.

.- La caseta i el tren que els permet compartir el joc, les seves emocions, les seves experiències i vivències amb els seus iguals i desenvolupar el joc simbòlic.

.- La rampa i el rocòdrom suposen un repte físic per a l’infant que ha d’enfilar-se, pujar, baixar, mantenir l’equilibri. Aquest exercici psicomotriu ajuda que les nenes i els nens guanyin confiança en si mateixos, perquè desenvolupen les seves capacitats i vencen les pors.

.- Una zona de jocs de construcció on el material es va renovant periòdicament, estimula la seva creativitat i imaginació.

.- El sorral on els infants poden experimentar lliurement amb pales, galledes, envasos de diferents mides per omplir i buidar, fer transvasaments i jocs d’experimentació.