Aquesta setmana, els nens i les nenes de 6è han participat al taller “Has begut oli?” i han pogut descobrir aspectes de les olives i de l’oli que no coneixien i la importància que tenen els productes de proximitat.

Els i les alumnes han rebut explicacions sobre el concepte de la DOP Siurana (Denominació d’Origen Protegida al territori de Siurana), segell que garanteix la màxima qualitat de l’oli d’oliva verge extra i que conrea més de 3.000.000 oliveres.

En el taller també han conegut la història i la tradició de les oliveres i de l’oli com a aliment bàsic de la dieta mediterrània i de la nostra cuina així com les seves propietats saludables. A més, han pogut percebre les diferències sensorials entre un oli d’oliva i un oli d’oliva verge extra i identificar paràmetres com els aromes en nas i els sabors en boca. Ha estat una experiència molt enriquidora per a tots els grups i, sobretot, pel seu paladar. Amb activitats com aquesta, el Cor de Maria acosta la natura, la gastronomia, la història, la cultura i els productes de proximitat al seu alumnat.