Fa uns dies, els nens i nenes de tercer van tenir l’oportunitat de descobrir què són aquestes formigues amb ales que envaeixen els carrers durant alguns dies de tardor. Van aprendre que són les reines de futurs formiguers, i que els mascles  només neixen un cop a l’any.

A més a més, van poder veure com és el funcionament de diversos formiguers de Messor Barbarus, una espècie que es pot trobar a l’entorn proper. Van aprendre que que només les reines poden pondre ous i que, per tant, quan la reina mor, la colònia de formigues desapareix. És per això que totes les formigues obreres tenen, com a tasca principal, protegir la reina, els ous i les larves.

Aquest interès per les formigues va sorgir a partir del projecte sobre els invertebrats que van realitzar durant els dies anteriors. D’aquesta manera, han pogut confirmar algunes de les característiques que havien treballat a classe. Ha resultat una experiència molt enriquidora per a l’alumnat de tercer de Primària, que han après moltes curiositats sobre aquest gènere.