EL COR DE MARIA VISITA EL CALL JUEU DE VALLS

El dilluns  dia 18 de novembre, els i les alumnes de 2n d’ESO del Cor de Maria van visitar el Call Jueu.  Allí els van parlar de com eren antigament els jueus de Valls; els van explicar que tenien la seva pròpia sinagoga , actualment no visitable, on es reunien  i ensenyaven als seus fills i les seves filles a llegir i a escriure. La  convivència amb la resta de la població sempre havia estat bona, tret d’una ocasió en què es va destruir documentació i va haver-hi, fins i tot,  assassinats.

També els van explicar la història de dos enamorats: la Raquel (jueva)  i el Bernat (cristià). Quan els Reis Catòlics van decretar  l’expulsió dels jueus de la península , la Raquel va haver de marxar i el Bernat la va esperar tota la seva vida. A Valls està el bust , que popularment tothom diu que és de La pera,  però els estudis apunten a que podria ser  el bust d’en Bernat  esperant la seva estimada.