29/09/2019 Acte de lliurament de premis IEV Maria Murtra 2n premi Categoria ESO.
http://www.cordemariavalls.cat/falco

2n premi de natura IEV al projecte falcó pelegrí per al Cor de Maria

Arran de la detecció d’un increment de coloms al pati de l’escola Cor de Maria i donada la presència del falcó pelegrí a la ciutat de Valls i, concretament, al campanar de Valls (el més alt de Catalunya) el Col·legi ha proposat la instal·lació d’un niu per a falcó pelegrí. D’aquesta manera, estudiaran si, de manera natural, el falcó ho considera un lloc idoni, i hi fa cria.
Es pretén fomentar una població estable nidificant de falcó pelegrí a la ciutat de Valls que permeti contribuir a regular poblacions de coloms, cotorres i estornells…

Esperen que el falcó pelegrí es converteixi en nidificant a la nostra ciutat passant a ser un element més d’aquest ecosistema omplint un nínxol ecològic que roman buit. Un cop instal·lat el falcó pelegrí interaccionarà amb les espècies que hi són presents bo i regulant les poblacions d’aus urbanes considerades com a un problema.

El desenvolupament d’aquest projecte els ha servit per rebre el reconeixement de l’Institut d’Estudis Vallencs.

Projecte papallones i projecte falcó pelegrí