Us informem que:  la manifestació, promoguda per “Som escola”,  per al diumenge 10 de juny: es tracta d’una defensa dels docents i de l’educació.

Cartell

Somescola se suma a la manifestació unitària en suport als docents de l’escola catalana

 

QUÈ: Manifestació unitària en suport als docents del sistema educatiu català

QUAN: Diumenge, 10 de juny, 12.00 h

ON: De plaça Universitat al Passeig Lluís Companys (Barcelona)

 

 

La plataforma Somescola, formada per més de 50 entitats cíviques, culturals i de tot l’àmbit educatiu, fa una crida a participar aquest diumenge en la manifestació unitària en suport als docents i professionals del sistema educatiu català. Aquest acte vol denunciar la campanya judicial i mediàtica que s’està duent a terme contra els professionals del sistema educatiu. Durant els darrers mesos, casos com el de l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca o el dels centres educatius de la Seu d’Urgell, han evidenciat una clara voluntat de criminalitzar el professorat i treure un benefici partidista i mediàtic d’aquesta situació. Des de Somescola es considera inadmissible, tant aquesta instrumentalització amb finalitats polítiques com la judicialització de més de 500 docents i altres professionals. És per això que la plataforma fa una crida a la mobilització, per tal de posar en valor la defensa de la tasca educativa desenvolupada pels docents i preservar l’escola catalana com un espai de convivència i cohesió basada en els principis democràtics i de pluralitat ideològica. La manifestació, encapçalada pel lema “Deixeu l’educació en pau. Volem educar en llibertat”, començarà a les 12 h a la plaça Universitat de Barcelona i anirà fins al passeig Lluís Companys. Al final de la marxa se celebrarà un acte presentat per Lídia Coll en que es farà una lectura del posicionament conjunt de les diferents entitats convocants i del manifest de les famílies de l’IES El Palau. L’acte culminarà amb l’actuació musical de Quim Vila.

NotaPremsaSomescola