La pràctica psicomotriu dels nens i les nenes d’Educació infantil del col·legi Cor de Maria de Valls, es basa en el moviment corporal per treballar el control Del cos, la coordinació global i segmentària, l’equilibri, l’orientació en l’espai i el temps, la lateralitat… mitjançant els múltiples materials que disposa l’aula de psicomotricitat, que any rere any millora i s’adequa a les necessitats dels nens i les nenes.

IMG_20180222_152422

Les sessions psicomotrius s’estructuren en tres temps. El primer, 15 minuts aproximadament, els infants realitzen el seu ritual d’entrada on es treuen les sabates amb la finalitat que puguin posar tot el peu a terra per descobrir la sensació al trepitjar, caminar, córrer, etc…

IMG_20180222_152437

El segon, 30 minuts aproximadament, passen a realitzar les activitats programades, ja siguin circuits a l’aula utilitzant els materials com ara mòduls d’escuma, matalassos… exercicis d’arrossegar-se com una serp dins d’un túnel de lona, fer tombarelles, manipular xanques, jocs amb pilotes, manipulació de raquetes…

IMG_20180222_155103

I, per acabar la sessió, es realitza el ritual de sortida on predomina l’activitat de relaxació amb una música de fons que facilita el repòs dels nens i les nenes, i després passen a recollir el material i posar-se les sabates.

IMG_20180322_152751

Així doncs, gràcies a la pràctica psicomotriu, els infants descobreixen les infinites possibilitats de fer coses amb el seu cos, a més de passar-s’ho d’allò més bé i  de fer volar la imaginació.