El passat dimarts els alumnes de tercer de primària de l’escola Cor de Maria de Valls van fer una visita a la biblioteca Carles Cardó de Valls. Tot i que molts alumnes ja havien vist com és una biblioteca, d’altres era la primera vegada que hi anaven.

IMG_2757

Només arribar a la biblioteca ja ens esperava un dels seus treballadors que va ser l’encarregat d’estar tota l’hora amb tots els alumnes. En una sala a la planta inferior de la biblioteca se’ls va explicar com funcionava una biblioteca i quins tipus de biblioteques hi ha per tot Catalunya. Una de les coses que els van explicar, i que més els va sorprendre, va ser el funcionament del préstec d’un llibre en una biblioteca mitjançant un carnet nominal. Molts nens i nenes van tenir moltes ganes de fer-se el carnet després que els expliquessin el funcionament de préstec d’un llibre.

IMG_2758

Durant la segona part de la visita a la biblioteca van poder anar a la part infantil de la biblioteca. En aquest espai, tots els alumnes van poder gaudir d’una petita estona de lectura amb un conjunt de llibres i contes que els van preparar per a l’ocasió.

Durant tota la visita es va destacar la importància del silenci i el respecte que s’ha de tenir en una biblioteca. Els alumnes van ser conscients en tot moment que estar en silenci és imprescindible per tal de no molestar les  persones que conviuen en aquest espai.