Els alumnes de tercer de primària del Col·legi Cor de Maria a finals  del passat trimestre van dur a terme el projecte de medi “Màquines per jugar”.

Per començar el projecte es van reunir els dos grups-classe a la sala d’actes del Col·legi, i van fer una pluja d’idees del que crèiem que eren les màquines.

Els alumnes volien conèixer el seu funcionament, com estan fetes, qui construeix les màquines, quina és la màquina més petita i quina la més gran…

Van conèixer que hi ha màquines simples i màquines compostes i es van centrar en les simples. Amb aquelles idees els alumnes  haurien de construir la seva màquina.

Amb l’ajuda dels mestres, es van posar mans a la feina i per grups van anar dissenyant la seva joguina.

No va ser una tasca fàcil, però el resultat va ser molt gratificant. Van construir catapultes, molins, nòries, trens, cotxes, màquines dispensadores de cereals…

Per concloure el treball van convidar les famílies de les dues classes per tal de conèixer el projecte. Les famílies van poder escoltar com els nens i les nenes els explicaven algunes de les coses que havien anat descobrint i les màquines per jugar que havien creat.

màquines 1 maquines 3 màquines 4 maquines2