Els nens i les nenes de tercer de primària del col·legi Cor de Maria, per posar punt i final al projecte “Construïm màquines”, van fer una sortida als cinemes JCA de la capital de l’Alt Camp.

IMG_1471 (1)

Per sorpresa de tots van enfilar camí cap al carrer Sant Antoni M. Claret, on es troben els cinemes. Contrari al que es pensaven, no van anar a veure una pel·lícula, van anar a descobrir les màquines de projecció. IMG_1475 (1)

Lligat al seu projecte van poder contemplar el funcionament de les màquines antigues i modernes. En primer lloc, i asseguts en una sala, van poder observar de primera mà els diferents formats de les cintes de pel·lícules que s’utilitzaven als cinemes fins fa 5 anys. El format d’aquest era en 35mm i basat en pel·lícules formades a través de 24 fotogrames per cada segon. Els i les alumnes van poder experimentar amb fotogrames de pel·lícules de fa uns anys tot sorpresos de la quantitat de seqüències fotogràfiques que podia arribar a tenir qualsevol pel·lícula. IMG_1476 (1)

Seguint atentament les explicacions que els van donar, van contemplar en primera persona, els racons més ocults de les sales de projecció dels cinemes de Valls. És aquí on van poder comparar molt fàcilment els dos tipus de projectors (antic i modern). A la cabina tots van poder comprovar, per exemple, com es rebobinava qualsevol pel·lícula abans (mitjançant bobines i requerint molt d’esforç físic per transportar-les). img_7422 (1)

El gran esforç físic que havia de fer el projeccionista abans, comparat amb el d’ara,  és una de les coses que més va sorprendre a tothom.