El passat divendres 16 de febrer els nens i les nenes de 5è de primària del Col·legi Cor de Maria van anar d’excursió a les Mines de Bellmunt i al Castell de Miravet.

 
IMG-20180316-WA0000

A les Mines van començar amb una breu xerrada sobre la mineria, el plom i els recursos minerals a Bellmunt del Priorat. Tot seguit, van veure un audiovisual que els va apropar, gràcies a les experiències i a les vivències explicades per antics miners i altres persones relacionades amb les mines, el costat més humà d’un treball tan dur com el de miner.

 

IMG-20180316-WA0001

A continuació, van poder recórrer a peu, i a 35 metres de profunditat, uns 700 metres de galeries de la primera planta de la mina Eugènia i van poder observar el mètode de recerca i d’extracció del mineral gràcies a una sèrie d’escenografies que representen les diferents tasques que els miners duien a terme.

A la sortida van buscar minerals al terrer del costat de la mina.

IMG-20180316-WA0003

A la tarda van fer una breu visita al Castell de Miravet, fortalesa templera del segle XII construïda sobre un turó que controla tot el territori i amb el riu Ebre al seus peus.

IMG-20180316-WA0007[1]