El protagonista de la setmana és un treball que el col·legi Cor de Maria realitza al llarg del cicle d’Educació infantil per tal de desenvolupar l’educació socioemocional dels nens i les nenes.

CIMG6329

El fil conductor d’aquest treball és “ El llibre viatger”, un bloc de dibuix que a principi de curs està en blanc i que, poc a poc, es va omplint amb les històries de tots els infants. Aquest llibre va acompanyat de la seva mascota. A P3, és la Nuva; a P4, el Molí i a P5, l’Aris.

CIMG6356

Cada divendres el protagonista de la setmana s’emporta el llibre i la mascota de la classe a casa seva i durant el cap de setmana pot treballar amb ell, enganxar-hi fotografies, fent-hi dibuixos, escrivint-hi petits textos…

IMG_1014

El dilluns és el dia que el llibre i la mascota retornen a l’escola i el protagonista pot explicar la feina que ha fet amb l’ajuda de la seva família.

IMG_2602

La finalitat és que tots els infants siguin capaços de conèixer i explicar dades i anècdotes de la seva vida, així com els seus interessos, gustos, preferències…

IMG_5803

Tenint en compte les característiques evolutives i maduratives del desenvolupament dels infants d’educació infantil, aquest treball és fa de la següent manera:

P3: “El protagonista de la setmana”. En aquesta activitat els nens i les nenes han de ser capaços de presentar-se ells mateixos a la resta del grup-classe, a partir de les vivències viscudes en els primers anys de vida, com és la seva família, què han fet aquell cap de setmana…