El passat dimecres al matí, els i les alumnes de P5 del Col·legi Cor de Maria van passejar pel nucli antic de la ciutat, per carrers estrets i, en alguns casos, desconeguts, per tal de visitar el mercat dels pagesos.  Els alumnes van tombar pels carrers dels Metges, la plaça del Blat, i el carrer de la Carnisseria fins a arribar a la plaça de les Garrofes. Durant el passeig van poder veure un munt de paradetes: de verdures, d’hortalisses, de fruites diverses, de bacallà, olives…

CIMG6846

Com que estem en temps de calçotades, també van aprofitar per badar davant les paradetes on hi venien calçots. Van descobrir entre tots, que els calçots són una varietat de cebes tendres que els pagesos calcen a mesura que creixen; per això, són tant llargs i prims i es mengen escalivats juntament amb una salsa anomenada “salvitxada”, que és una salsa de tipus romesco.

CIMG6848

Després d’una estona de passeig, es van dirigir cap a la Cooperativa agrícola de Valls on venien llavors i plantes de tota mena. Allí van comprar planter de cebes i enciams.

???????????????????????????????

Ara la feina serà plantar aquestes llavors al Col·legi, regar-les i tenir-ne cura per tal de tenir una bona collita.

???????????????????????????????