Els alumnes de tercer de primària del Col·legi Cor de Maria van rebre, com cada any, la visita dels agents rurals per realitzar la xerrada “Conèixer ens ajuda a prevenir”.

IMG_0186

La xerrada va mostrar les diferents tasques que realitzen els agents rurals tot posant especial incidència en el fet de prevenir incendis. Per exemple, per tal d’evitar focs, els alumnes van aprendre que una barbacoa ha de ser d’obra, ha de tenir xemeneia, i a la part superior, ha de tenir un mata guspires, una reixeta tipus mosquitera que evita que puguin sortir guspires. Fer un foc a terra és il·legal!

IMG_0187

Els agents rurals també van comentar tota una sèrie de qüestions del que està ben fet i del que no, com per exemple: no llençar brossa, no fer foc… Al mateix temps, van explicar quina feina fan els agents rurals, com buscar animals ferits, cercar paranys no autoritzats, controlar la fauna amb sortides diürnes i nocturnes, utilitzar correctament camins per on hi circulen motos que no puguin molestar els excursionistes…

IMG_0191

També van explicar que per observar ocells cal estar amagats i a una certa distància per tal de no molestar-los. Si observem la natura, podem distingir de manera fàcil unes petjades de guineu, gos, esquirol, porc senglar i toixó. També els mostraren ocells que trobem a la nostra comarca com el gaig, la mallerenga carbonera, el picot, el pit-roig i  el tudó, entre d’altres.

Cada any a Catalunya es cacen entre 35.000 i 45.000 senglars però, tot i així, encara és insuficient, ja que aquests animals cada any provoquen nombrosos accidents de trànsit. Mai hem de donar menjar als senglars.

Si els agents rurals es troben animals ferits, els traslladen als centres de recuperació de fauna salvatge per curar-los. Un cop recuperats, els alliberen un altre cop a la natura.

Si ens trobem una animal ferit o mort hem de trucar al 112.

Els alumnes van participar de manera ben activa en la xerrada que van realitzar els agents rurals de l’Alt Camp.

El coneixement en matèria mediambiental és un eix bàsic que el Cor de Maria potencia amb xerrades com aquesta ja que conèixer l’entorn proper ens ajuda a cuidar-lo i a estimar-lo.