Deu alumnes de 3r d’ESO del Col·legi Cor de Maria de Valls són els únics participants de l’Alt Camp al projecte Scholas Ciutadania.

IMG-20171011-WA0014

Aquest projecte sorgeix a l’Argentina de la mà de l’arquebisbe de Buenos Aires, Jorge Bergoglio, l’actual papa Francesc, que juntament amb José M. Del Corral idea una experiència que vol apropar els joves a la resolució dels conflictes que els preocupen i toquen de prop. Una iniciativa que aglutinava joves de diferents centres educatius, amb diferents creences i motivacions, i que en aquell moment va suposar una proposta de llei per tal de reformar la Llei d’educació de la República Argentina.

IMG-20171016-WA0002

L’experiència va ser exportada a diferents països d’Amèrica del Sud i després a Europa, fins a aquest octubre que ha tingut lloc a Tarragona (després de Madrid i Barcelona).

Durant sis dies, aquests alumnes d’educació secundària del Col·legi Cor de Maria han participat en el projecte, junt amb alumnes de 17 escoles de la demarcació de Tarragona. Un total de 197 joves de 3r i 4t d’ESO han treballat a les dependències del seminari de Tarragona sobre temes que els preocupen i sobre els quals tenen molt a dir.

IMG-20171011-WA0003

Aquest projecte, d’una setmana d’immersió en què mitjançant l’art, la tecnologia i la cultura els joves a Tarragona han treballat sobre dos temes bàsics, el bullying i la discriminació, ha servit perquè s’organitzessin i formulessin propostes per poder afrontar millor aquestes problemàtiques. Totes les propostes van ser presentades en un acte que va aplegar tots els alumnes i professors participants, davant de l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; el president de la Fundació Scholas, José M. del Corral; el director general d’Educació, Martí Barberà, i altres responsables dels SSTT d’Ensenyament i de Benestar Social.

Per la seva banda, els deu alumnes del Col·legi Cor de Maria de Valls, a partir d’aquesta setmana, seran els encarregats d’exposar l’experiència als seus companys de tots els cursos de secundària del col·legi. Ells mateixos faran el paper de docents per als altres alumnes, ja que seguint la filosofia del projecte “es convertiran en ciutadans actius que, des d’una perspectiva constructiva, participaran de la recerca de solucions per als problemes que els afecten tant en l’àmbit social com educatiu”.

cor-de-maria-27-10-2017-1200x800

Foto © Marc Lladó el Vallenc

Deu alumnes del Col·legi Cor de Maria de Valls presents al projecte Scholas Ciutadania