MANIFEST INSTITUCIONS EDUCATIVES PELS ACTES DE L’1 D’OCTUBRE

 

Reunits a Barcelona, i en nom de les entitats a les quals representem, volem manifestar:

 

 

  1. El nostre enuig i el nostre rebuig per les actuacions de violència que es van viure en la jornada de l’1 d’octubre al nostre país.

 

  1. Que moltes de les nostres escoles, igual que d’altres escoles, institucions i entitats, van ser víctimes d’una violència intolerable. Es va viure amb por i angoixa una jornada que els ciutadans del nostre país haurien volgut que fos una expressió de llibertat i de democràcia.

 

  1. El nostre suport i la nostra solidaritat amb totes les persones que van patir actes de violència, tant física com moral.

 

  1. El nostre suport a les institucions del país.

 

 

RECLAMEM:

 

  1. Que en el nostre país prevalguin els principis de la pau i de la llibertat d’expressió, fent servir el diàleg com a instrument que permeti resoldre els conflictes i les divergències.

 

  1. Més enllà de les discussions entre legalitats i legitimitats  i com a entitats cristianes dedicades a l’educació, reclamem que la convivència, el diàleg i la serenor siguin els principis sobre els quals sustentem les nostres decisions, que han d’estar sempre basades en els drets fonamentals de les persones i dels pobles.

 

Des de les nostres institucions religioses i escoles cristianes ens comprometem, convençuts que l’educació té una acció transformadora, a treballar des del respecte i l’empatia per tal que els conflictes esdevinguin sempre oportunitats de diàleg i de convivència.

 

 

 

Barcelona, 2 d’octubre de 2017

 

Dia Mundial de la No-violència

 

 

ESCOLA PIA DE CATALUNYA

FUNDACIÓ ESCOLES DOMINIQUES ANUNCIATA PARE COLL – FEDAC

FUNDACIÓ ESCOLA VICENCIANA

FUNDACIÓ EDUCATIVA COR DE MARIA

FUNDACIÓ JESUÏTES EDUCACIÓ

FUNDACIÓ VEDRUNA CATALUNYA EDUCACIÓ

LA SALLE CATALUNYA

MARISTES CATALUNYA