El Col·legi Cor de Maria arrenca aquest curs 2017/18 amb la mateixa il·lusió que tots els anys. Més de 650 alumnes en mans d’una seixantena de professors seguiran el mètode educatiu d’aquesta escola vallenca que vetlla des de fa més de 130 anys per l’educació de molts joves vallencs. A partir del seu caràcter propi, el Cor de Maria proposa un mètode educatiu basat en la inclusió, la formació integral de la persona, el desenvolupament de les intel·ligències múltiples, el multilingüisme i la innovació. Fruit d’aquest esperit de renovació pedagògica i formativa l’escola desenvoluparà nous projectes per aquest nou curs. Així doncs, es pretén obrir des de la Llar d’infants fins a l’ESO el Col·legi a les famílies amb intervencions dels familiars a l’aula. Al mateix temps, per tal de potenciar la relació entre l’alumnat es crearan l’apadrinament d’alumnes més grans amb els més petits. També es pretén potenciar la lectura amb la creació de racons de lectura i, alhora, introduir la robòtica a les aules. Els alumnes d’infantil treballaran amb les abelles, robots que els ajudaran al creixement educatiu i, a la primària, es treballarà amb robots arduino. Al mateix temps, el Cor de Maria seguirà apostant per la potenciació de l’ús llengua anglesa (exàmens de Cambridge, auxiliar de conversa, intercanvis…), l’ús de la tecnologia (participació en diferents projectes tecnològics tant a nivell nacional com internacional), l’Escola Verda (projectes de natura, reciclatge, recuperació d’espais verds de la ciutat…) i el projecte de treball cooperatiu a l’aula que tants bons resultats va donar el curs passat.

DSC_4811

Amb la clara voluntat de formar alumnes competents digitalment, el Col·legi continua treballant amb tauletes per a l’alumnat d’infantil i de primària -a l’ESO cada alumne ja té el seu ordinador personal- i totes les aules des de Llar d’infants fins a la secundària ja disposen de pissarra digital. A part d’aquestes innovacions tecnològiques, l’escola també ha dut a terme tota una sèrie de treballs per tal de millorar les instal·lacions (reforma de la façana, mobiliari nou en diferents aules, habilitació d’un espai a infantil per dur a terme l’experimentació amb taules de llum i material especial…). Tot plegat un seguit d’adequacions pensades per millorar la qualitat de l’escola i pensant a desenvolupar les intel·ligències múltiples del seu alumnat. Des de la lògica-matemàtica: fent jocs matemàtics, utilitzant materials manipulables, fent escacs…; amb la intel·ligència musical: cantant, tocant, assistint a concerts…; amb la corporal: fent teatre, exercicis d’expressió corporal…; la lingüística: amb jocs de paraules, llegint i explicant contes…; la visual: pensant i creant imatges, utilitzant la càmera…; la naturalista: experimentant, manipulant i observant la natura…; i la interpersonal i intrapersonal: motivant l’alumne a comprendre altres persones, al mateix temps que a comprendre’s i a estimar-se ell mateix.

DSC_4812

El Cor de Maria pretén formar alumnes d’aquest segle, alumnes capaços de crear noves relacions, de desenvolupar el seu talent i esdevenir imprescindibles en aquesta nostra societat.

DSC_4813 DSC_4815 DSC_4814