taller economia 1 taller economia 2 taller economia 3Amb l’objectiu d’oferir i reforçar els coneixement financers explicats a l’assignatura d’Economia de 4t d’ESO, el Col·legi Cor de Maria ha decidit participar en el tallers d’educació financera impartits en el marc del programa EFEC, realitzat per l’Institut d’Estudis Financers.

La peculiaritat del programa és que els tallers són impartits per treballadors voluntaris vinculats a bancs i entitats financeres (professionals en exercici o jubilats).

El programa s’emmarca en les recomanacions d’organismes internacionals com l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) i la Unió Europea (UE) i està supervisat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Els  tallers s’han desenvolupat, revisat i avaluat amb un comitè assessor format per professors de centres públics i concertats i representants del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Els tallers impartits han estat:

  • Administrant els teus diners: gestió dels pressupostos personals.
  • Endeutar-se? Amb seny!: com evitar el sobreendeutament i com conèixer els productes de crèdit.
  • Inversió intel·ligent: entendre el binomi risc / rendibilitat. Finances socialment responsables.
  • Els dubtes quotidians d’en Jaume: situacions financeres quotidianes: consum intel·ligent, apartats d’una nòmina, pagaments online i introducció als tipus de canvi.
  • (In)forma’t per decidir: el dret bàsic dels consumidors és el dret a la informació.

El Cor de Maria valora molt positivament la realització d’aquests tallers, tan pel que fa a l’aportació dels professionals voluntaris com per la participació activa dels alumnes d’Economia.