Els agents rurals realitzen la xerrada “Conèixer ens ajuda a prevenir” per als alumnes de tercer de primària del Col·legi Cor de Maria .

La xerrada realitzada ens ha mostrat les diferents tasques que realitzen els agents i posa especial incidència de com poder prevenir incendis si realitzem les coses ben fetes. A tall d’exemple per evitar focs una barbacoa ha de ser d’obra, ha de tenir xemeneia, i a la part superior ha de tenir un mata guspires, una reixeta tipus mosquitera que evita que puguin sortir guspires. Fer un foc a terra és il·legal!

Els agents rurals van comentar tota una sèrie de qüestions del que està ben fet i del que no (no llençar brossa, no fer foc,…) Al mateix temps també van explicar quina feina fan els agents rurals, com buscar animals ferits, cercar paranys no autoritzats, controlar la fauna amb sortides diürnes i nocturnes, la utilització correcte de camins per on hi circulen motos que no puguin molestar els excursionistes…)

Per observar ocells hem d’estar  amagats i a certa distància per tal de no molestar-los. Si observem la natura podem distingir de manera fàcil unes petjades de guineu, gos, esquirol, porc senglar i toixó. També ocells que trobem a la nostra comarca com el gaig, la mallerenga carbonera, el picot, el pit-roig i  el tudó, entre d’altres.

Cada any a Catalunya es cacen entre 35.000 i 45.000 senglars, però tot i així encara és insuficient, cada any provoquen nombrosos accidents de trànsit. Mai hem de donar menjar als senglars!

Si els agents rurals es troben animals ferits, els traslladen als centres de recuperació de fauna salvatge per curar-los. Un cop recuperats els alliberen un altre cop a la natura.

Si ens trobem una animal ferit o mort hem de trucar al 112.

Els alumnes van participar de manera activa en la xerrada que van realitzar els agents rurals de l’Alt Camp.

El coneixement amb matèria mediambiental és un eix bàsic que el Cor de Maria potencia amb xerrades com aquesta ja que conèixer l’entorn proper ens ajuda a cuidar-lo i estimar-lo.IMG_7326IMG_7328 IMG_7333