El col·legi Cor de Maria aposta per l’aprenentatge experimental dels seus alumnes a través del mètode científic. Així doncs, és per aquest motiu i perquè el Col·legi s’està preparant per formar part de les Escoles Verdes de Catalunya, que aquest curs el Cor de Maria ha engegat el projecte de crear un hort vertical en un dels patis d’educació infantil.

L’hort és un petit espai on els nens i les nenes poden observar i explorar les característiques dels diversos elements que formen part d’aquest ecosistema. Experimentar, provocar canvis, registrar les seves conseqüències i observar el procés de creixement  de les plantes així com els animals que viuen en aquest espai.

Així doncs, al llarg del primer trimestre, han estat treballant amb els seus alumnes tot un grapat d’activitats prèvies a la realització de l’hort, per tal que puguin observar, conèixer i, posteriorment, reconèixer els elements i les característiques pròpies del funcionament d’un hort i els elements que aquest integra.

Els infants han tingut l’oportunitat d’explicar que és per a ells un hort, visualitzar els elements necessaris per donar-li vida, qüestionar-se quines plantes es poden trobar en un hort cada temporada, degustar els fruits propis de cada estació; observar, experimentar i classificar diferents tipus de llavors; dur a terme la plantació d’aquestes llavors per tal d’observar la seva transformació i les parts que té una planta; utilitzar els estris necessaris per treballar en un hort…

Així doncs, els nens i les nenes disposaran, a partir d’aquest trimestre, d’un espai del qual hauran de tenir cura, plantar, regar i observar l’evolució del seu propi hort.

Amb aquesta experiència l’escola pretén treballar la responsabilitat i la sensibilitat que s’ha de tenir vers l’entorn.

CIMG0763 CIMG0764 CIMG5153 CIMG5156 hort1 hort2 hort3 hort4 hort5 hort6 hort8 hort9 IMG_3263 IMG_3270 IMG_7730 P1260187