Una de les nostres òlibes de l’any 2015 de la Torre de la Mixarda és trobada el 2 de gener a Mediona a més de 30 km de distància. Un veí de Mediona va trucar que es trobava en estat molt feble. Foto del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa.
Un treball que començà el 2010 de la mà de Damià Garcia Morón desenvolupant unes maquetes i uns estudis de les rapinyaires nocturnes a l’Alt Camp. Aquest mateix any un grup d’alumnes amb el Damià al capdavant realitzaven un treball amb diverses maquetes on exposaven les correccions que s’havien realitzat en la rehabilitació a la Torre de la Mixarda (2010) a fi que l’òliba pugui tornar .
Es fa un seguiment durant els anys 2011, 2012, 2013 fins a inicis del 2014. Malgrat l’actuació, les òlibes no hi han tornat. A inicis del 2014 es parla amb el cos d’agents rurals de la possibilitat de reintroduir òlibes a la Torre de la Mixarda. Aquesta opció es considera viable.
Els alumnes de 4t d’ESO el juny del 2014 inicien la tècnica del “hacking” que consisteix a col·locar els polls a l’antic niu. Se‘ls proporciona aliment fins que siguin capaços de nodrir-se per ells mateixos. S’ha de visitar el niu cada dia per deixar-hi l’aliment necessari i netejar les restes no consumides…
S’han realitat hackings els darrers anys 2014, 2015, 2016.
Foto de Yuka Elias (Mediona) el dia que van trobar a l’òliba “tresor” (mascle)