Una de les nostres òlibes de l’any 2015 de la Torre de la Mixarda és trobada el 2 de gener a Mediona a més de 30 km de distància. Un veí de Mediona va trucar que es trobava en estat molt feble. Foto del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa.
img-20170104-wa0005-1

Un treball que començà el 2010 de la mà de Damià Garcia Morón desenvolupant unes maquetes i uns estudis de les rapinyaires nocturnes a l’Alt Camp. Aquest mateix any un grup d’alumnes amb el Damià al capdavant realitzaven un treball amb diverses  maquetes  on exposaven les correccions que s’havien realitzat en la rehabilitació a la Torre de la Mixarda (2010) a fi que l’òliba pugui tornar .

Es fa un seguiment durant els anys 2011, 2012, 2013 fins a inicis del 2014. Malgrat l’actuació, les òlibes no hi han tornat. A inicis del 2014 es parla amb el cos d’agents rurals de la possibilitat de reintroduir òlibes a la Torre de la Mixarda. Aquesta opció es considera viable.

Els alumnes de 4t d’ESO el juny del 2014 inicien la tècnica del “hacking” que consisteix a col·locar els polls a l’antic niu. Se‘ls proporciona aliment fins que siguin capaços de nodrir-se per ells mateixos. S’ha de visitar el niu cada dia per deixar-hi l’aliment necessari i netejar les restes no consumides…

S’han realitat hackings els darrers anys 2014, 2015, 2016.

tresor

 

Foto de Yuka Elias (Mediona) el dia que van trobar a l’òliba “tresor” (mascle)