img_7286img_7288piratesrurals
Els alumnes de 1r i 2n d’ESO del col·legi Cor de Maria de Valls participen a la xerrada Pirates d’aigua dolça que han impartit el cos d’agents rurals. Com a eix bàsic es va fer incidència en l’impacte que la fauna al·lòctona té sobre la fauna local.

El principal causant d’aquest impacte és l’home que és qui realitza la introducció d’espècies no autòctones. Així doncs, la biodiversitat es veu amenaçada per espècies invasores com el cranc americà. Aquest crustaci és portador de la malaltia de l’afanomicosi que causa la mort de tots els crancs autòctons que es contagien. Altres espècies com la granota roja també es veuen amenaçades per la Tortuga de Florida. També el cargol poma produeix un gran perjudici en els arrossars, o el mateix morrut roig que està fent estralls a les palmeres.

Les espècies invasores colonitzen nous hàbitats a gran velocitat, afecten les espècies autòctones, alteren el funcionament i l’estructura dels ecosistemes i normalment, són espècies bastant agressives, amb gran capacitat d’adaptació i gran èxit reproductiu.

D’aquesta interessant xerrada els alumnes van poder saber que abans d’adquirir una mascota cal saber com es farà de gran, els anys que viurà i saber que l’haurem de cuidar durant tota la seva vida! Mai no la podem abandonar a la natura!20170109_09471620170109_094651img_7287