grup2

El dia 31 de març de 2016 se celebrà, a Alcover, el IX Dia dels Arbres, els Àrids i la Biodiversitat. Els alumnes de 6è de primària del Cor de Maria de Valls es van desplaçar a l’explotació de La Ponderosa situada al terme municipal d’Alcover, per realitzar una activitat d’educació ambiental.

Des del punt de vista pedagògic, les pedreres i graveres ofereixen l’oportunitat de poder integrar el coneixement pràctic de la procedència dels àrids -arenes, gravilles i roques triturades – i del seu procés de producció, amb el respecte pel medi ambient. Els àrids són el segon recurs més utilitzat pels homes després de l’aigua.  Els alumnes van aprendre la gran quantitat d’usos d’aquests àrids.

Amb l’ajuda del personal de l’explotació es va procedir a la plantada de plançons de diverses espècies autòctones en una zona en restauració de la cantera.

El gremi d’Àrids de Catalunya i La Ponderosa  col·laboren amb el departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya  per poder realitzar l’estudi de l’àliga cuabarrada fent un seguiment amb radiotransmissors. Quico Parés que realitza el seguiment d’aquestes àligues va poder explicar als alumnes del Cor de Maria el treball que han realitzat i la importància de conèixer les dades biomètriques que recullen els aparells de ràdio-seguiment que permetran estudiar la compatibilitat de les activitats extractives amb els hàbitats d’aquestes aus.

En aquests moments el Gremi d’Àrids de Catalunya  està treballant també amb l’estudi  del còlit negre a la zona del Garraf en una zona en què aquesta espècie es donava per extingida i que gràcies a l’acció de les pedreres  ha permès que aquesta au en perill d’extinció torni a la seva zona.

El dia 31 de març de 2016 se celebrà, a Alcover, el IX Dia dels Arbres, els Àrids i la Biodiversitat. Els alumnes de 6è de primària del Cor de Maria de Valls es van desplaçar a l’explotació de La Ponderosa situada al terme municipal d’Alcover, per realitzar una activitat d’educació ambiental.

Des del punt de vista pedagògic, les pedreres i graveres ofereixen l’oportunitat de poder integrar el coneixement pràctic de la procedència dels àrids -arenes, gravilles i roques triturades – i del seu procés de producció, amb el respecte pel medi ambient. Els àrids són el segon recurs més utilitzat pels homes després de l’aigua.  Els alumnes van aprendre la gran quantitat d’usos d’aquests àrids.

Amb l’ajuda del personal de l’explotació es va procedir a la plantada de plançons de diverses espècies autòctones en una zona en restauració de la cantera.

El gremi d’Àrids de Catalunya i La Ponderosa  col·laboren amb el departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya  per poder realitzar l’estudi de l’àliga cuabarrada fent un seguiment amb radiotransmissors. Quico Parés que realitza el seguiment d’aquestes àligues va poder explicar als alumnes del Cor de Maria el treball que han realitzat i la importància de conèixer les dades biomètriques que recullen els aparells de ràdio-seguiment que permetran estudiar la compatibilitat de les activitats extractives amb els hàbitats d’aquestes aus.

En aquests moments el Gremi d’Àrids de Catalunya  està treballant també amb l’estudi  del còlit negre a la zona del Garraf en una zona en què aquesta espècie es donava per extingida i que gràcies a l’acció de les pedreres  ha permès que aquesta au en perill d’extinció torni a la seva zona.

IMG_9225IMG_9233

DSC_0068

IMG_9237IMG_9238
IMG_9250

DSC_0073 DSC_0074

IMG_9290DSC_0078DSC_0079DSC_0080DSC_0081DSC_0082DSC_0083DSC_0084DSC_0093DSC_0097IMG_9583IMG_9585IMG_9598

IMG_9286 IMG_9410 IMG_9414IMG_9366b