cormariaquaresmaUn grup de nens i nenes del col·legi han compartit un dels contes programats amb la geganta de la Vella Quaresma, que des d’avui divendres dia 12 de febrer i fins al Divendres de Dolors, 18 de març, les nenes i nens vallencs aniran compartint un conte amb la geganta instal·lada al vestíbul de l’Ajuntament; tot plegat, sota l’organització de la Unió Anelles de la Flama, en conveni amb el consistori vallenc i emmarcat dintre del programa ‘Valls, Ciutat de Cultura Participativa’, en el qual 45 agents culturals desenvolupen les seves activitats

Els divendres a la tarda dels mesos de febrer i març la plaça del Blat de Valls veu com a quarts de quatre de la tarda una munió d’infants entren al vestíbul de l’Ajuntament. Durant una estona compartiran la narració del conte de la Vella Quaresma, que a la capital de l’Alt Camp presenta la morfologia de ser representada per una geganta que arriba a l’Ajuntament cada Dimecres de Cendra al capvespre. Alta, geperuda, amb un cistell ple de verdures i set arengades en una mà, un bacallà a l’altra i un mocador negre al cap, és una de les icones del temps cíclic que precedeix la Setmana Santa vallenca.

Així cada tarda del divendres els nens i les nenes dels col·legis de la ciutat seran els encarregats de treure una arengada del cistell de la geganta, característica que diferencia Valls de la resta de poblacions del país, on s’arrenca o es serra una cama a la figura. Quan la geganta de la Vella Quaresma ha perdut la setena arengada, desapareix fins a l’any següent en un simbòlic final de cicle.