“Fem un poble viu amb caixes niu” és un projecte que realitza el Cor de Maria amb el qual es pretén conèixer més profundament l’entorn relacionat amb els ocells dins l’àmbit urbà de Valls. Per portar a terme aquest projecte l’escola va sol·licitar autorització a la regidoria de medi ambient de l’Ajuntament de la ciutat, el qual ha estat informat en tot moment de l’actuació d’aquest estudi.

Quan va néixer aquesta iniciativa es va pretendre que els alumnes fossin els que vetllessin per la conservació de les caixes niu. Així doncs, durant el mes de novembre tots els alumnes de primària han participat en la neteja d’aquestes caixes niu, realitzant un treball de camp a l’aire lliure. Mitjançant el mètode de l’observació han pogut omplir els resultats amb unes fitxes en anglès.

Estadísticament s’ha observat que les caixes niu amb més èxit han estat les caixes de diàmetre circular d’entrada de 3,2 cm ocupades per la mallerenga carbonera en un 50%.

La informació que es va recollint es penja en format web a la pàgina www.cordemariavalls.cat/nius i pot ser seguida per tota la població. És també en aquesta pàgina web on es pot consultar l’elaboració del projecte i l’emplaçament de cadascuna de les caixes.

Aquesta iniciativa pretén la participació de la ciutadania. Així doncs, qualsevol observació, fotografia, dada d’interès,… que es vulgui aportar podrà ser enviada per qualsevol ciutadà a l’adreça de correu electrònic: [email protected]

Un dels objectius principals del projecte és apropar la població de Valls a la natura que hi ha als parcs i jardins de la nostra ciutat i comarca, a fi que la natura urbana sigui integrada i estimada per tots els vallencs i vallenques.

IMG_1998 IMG_2001 IMG_2007 IMG_2009 IMG_2011 IMG_2030 IMG_2034 IMG_2045 IMG_2091 IMG_2092 IMG_2106 IMG_2116 IMG_2122 IMG_2124 IMG_2229 IMG_2239 IMG_2240 IMG_2252 IMG_2261 IMG_2268 IMG_2274

 

Dibuixos de l’activitat

 

A la premsa digital:

http://www.elvallenc.cat/alumnes-del-cor-de-maria-participen-en-la-neteja-de-les-caixes-niu-de-valls

http://elportalnou.blogspot.com.es/2015/11/alumnes-del-cor-de-maria-de-valls.html