unnamed

El passat 30 d’abril el Cor de Maria va celebrar la festa de jubilació de la senyoreta M. Dolors Bonastre.

Benvolguda M. Dolors,

Avui canta la primavera, somriuen els rossinyols, plena de vida i de joia t’arriba la jubilació. Temps ha passat des d’aquelles primeres lliçons que vas començar a impartir al col·legi de la M. de Déu del Carme, al teu Montblanc natal. Va ser el teu estimat Joan qui et va portar cap a Valls, la ciutat que et va acollir amb els braços oberts; i així va ser com iniciares el teu llarg camí a la nostra escola, el Cor de Maria.

Enrere queden ja un bon grapat de moments viscuts, alguns molt bons, d’altres no tant; però, per sort, el temps passa i en la retina de la nostra memòria només queden els grans moments viscuts. Aquesta mateixa empremta que et restarà a tu, és la que has anat deixant al llarg de tots aquests anys a un grup de nens i nenes ansiosos d’aprendre. Aprendre de les mans de l’ordenada senyoreta Bonastre: les llibretes ben netes, la lletra ben polida, la còpia sense cap falta i acompanyada d’un bonic dibuix,…

Aquests primers consells els començares a donar a educació infantil als nens, només nens, que gràcies a la senyoreta Bonastre començaren a conèixer les primeres lletres, els primers números. Amb el temps passares a l’EGB i fores una afortunada. Pogueres transmetre tota la teva passió i els teus coneixements als teus fills: l’Oriol i el Guillem. Has estat coratge. I no has defallit, i fruit d’aquesta empenta avui et pots sentir més que orgullosa de tenir dos fills com dos sols, als quals ja no has de sargir els pantalons com vas fer en més d’una i de dues ocasions quan es llançaven sense control pels passadissos del Col·legi.

La nostra preuada feina ens permet, no només transmetre coneixements, sinó també inculcar altres valors dignes de ser reconeguts de generació en generació. I això és el que tu has fet durant tots aquests anys. I ara, M. Dolors, toca descansar, i viatjar, i gaudir del sol de la platja, i sopar amb les teves amigues, i acompanyar els teus fills, i seguir el Guillem en totes les seves competicions… En definitiva, Maria Dolors: ara toca recollir els fruits que has anat sembrant durant tots aquests anys perquè aquest descans te l’has ben guanyat. Gaudeix-lo al màxim!