FEM UN POBLE VIU AMB CAIXES NIU


El treball pretén conèixer més profundament l’entorn relacionat amb els ocells dins l’àmbit urbà de la nostra ciutat i de la comarca. Per aquest motiu, els alumnes de 4t d’ESO realitzen una iniciativa de participació de tota l’escola (infantil, primària i ESO) realitzant diferents activitats. Inicialment, es va sol·licitar autorització a l’àrea de medi ambient de l’Ajuntament de la nostra ciutat per a la col·locació de 37 caixes nius a diferents espais públics de la ciutat.  Es dissenyen i construeixen menjadores per a ocells i caixes niu de models diferents adaptades per a diferents espècies. Es col·loquen i les classes apadrinen les caixes niu. Els alumnes de 4t d’ESO realitzen xerrades explicatives per fer conèixer les principals espècies a la nostra ciutat. Es fa un seguiment de les caixes niu per conèixer quines espècies s’instal·len  i  es realitza un cens dels nius d’oreneta en una àmplia àrea de la ciutat (alumnes de primària). Es desenvolupa amb electrònica el control d’entrada d’ocells a les caixes niu. S’utilitza el mòbil per fer mesures i obtenir dades utilitzant diferents Apps (aplicacions per smartphones). Es desenvolupa un programa de reintroducció de l’òliba en una zona propera a la ciutat utilitzant la tècnica del hacking (els alumnes han de portar menjar durant uns 40 dies per tal de fer la cria de l’òliba)

Un dels objectius principals del treball és apropar la població de Valls a la natura que hi ha als parcs i jardins de la nostra ciutat, a fi que la natura urbana sigui integrada i estimada per tots els ciutadans.

Més informació a la pàgina web: http://www.cordemariavalls.cat/nius/




FEM UN POBLE VIU AMB CAIXES NIU / OUR TOWN IS ALIVE WITH NEST BOXES


Our project pretends to know more deeply the birds’ environment of our town and region urban area.  For this reason, students from the 4th ESO course are carrying out an initiative involving the whole school (kindergarten, primary and secondary schools) by performing different activities. Initially, permission from the area of environment from the city hall was applied for in order to hang 37 nest boxes in different public zones of our town. Students design and build models of bird feeders and different nest boxes adapted to different bird species. The nest boxes are hanged and are sponsored by every classroom.

The 4th ESO students give talks about the most important bird species in or town. The nest boxes are monitored in order to know which species settle in the nests and, a census of common house martin nests is done by the primary students in a wide area of the town.  The birds’ entrance inside the nest boxes is controlled electronically. We use mobile phones to get measurements and data using different mobile apps. A reintroduction program of the owl is developed in a zone located near the town using a technique called hacking (students must bring some food to feed the owl chick for a period of 40 days).

One of the main objectives of the project is to bring the population closer to the nature existing in our parks and gardens, so that urban nature is integrated and loved by all citizens.

http://www.cordemariavalls.cat/nius/



FEM UN POBLE VIU AMB CAIXES NIU / UN PUEBLO VIVO CON CAJAS NIDO


El trabajo pretende analizar y dar a conocer más profundamente el entorno relacionado con los pájaros dentro del ámbito urbano de nuestra ciudad y de la comarca. Por este motivo, los alumnos de 4º de ESO llevan a cabo una iniciativa de participación de toda la escuela (infantil, primaria y ESO) realizando diferentes actividades. Inicialmente, se solicitó autorización en el área de medio ambiente del Ayuntamiento de nuestra ciudad para la colocación de 37 cajas nido en diferentes espacios públicos. Se diseñan y construyen comederos para pájaros y cajas nido de diferentes modelos adaptadas para diferentes especies. Se colocan y las clases apadrinan las cajas nido. Los alumnos de 4º de la ESO realizan charlas explicativas para dar a conocer las principales especies de nuestra ciudad. Se realiza un seguimiento de las cajas nido para conocer qué especies se instalan y se efectúa un censo de los nidos de golondrina en una amplia zona de la ciudad (alumnos de primaria). Se desarrolla con electrónica el control de entrada de los pájaros a las cajas nido. Se utiliza el móvil para tomar medidas utilizando diferentes Apps (aplicaciones para smartphones). También se desarrolla un programa de reintroducción de la lechuza en una zona cercana a la ciudad utilizando la técnica del hacking (los alumnos deben llevar comida durante unos 40 días para realizar la cría de la lechuza)

Uno de los objetivos principales del trabajo es acercar la población de Valls a la naturaleza que hay en los parques y jardines de nuestra ciudad, a fin de que la naturaleza urbana sea integrada y amada por la ciudadanía.

Para más información visítese la página web: http://www.cordemariavalls.cat/nius/





COR DE MARIA VALLS 2014           Barra de menú